Για την Βαρκάδα σας

Είναι κι’ αυτό ένα θέμα για αναφορά, μην νομίσετε ότι απλά θα μπείτε μέσα και να αρχίσετε το καμάκι στις καημένες ευρωπαίες τουρίστριες. Πρώτον, σχοινί για δέσιμο ή οι ειδικοί ιμάντες με καρούλι σφιξίματος, το δεύτερο είναι καλύτερο αλλά κάπως βαρύτερα για μεταφορά. Η καλύτερη λύση είναι να βάλετε την μηχανή σας στο πλαϊνό σταντ ώστε να πάρετε μόνο ένα ιμάντα, μην ανησυχείτε, κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί στη μηχανή σας ή ακόμα και στο σταντ σας, είναι δοκιμασμένη τεχνική. Βάλτε και την πρώτη ταχύτητα, δέστε τον ιμάντα ή σχοινί στην μεριά του σταντ και τέλος.  Τα κουνήματα του πλοίου μόνο το στομαχάκι σας θα κάνει άνω κάτω, η μηχανή καλά θα είναι ασφαλισμένη.

Δεύτερον, αν θα μείνετε στις αεροπορικές καρέκλες που είναι και η καλύτερη λύση (αν επιλέξετε κατάστρωμα τότε πρέπει να πάρετε υπνόσακο) θα σκεπαστείτε με το μοτοσικλετιστικό σας σακάκι, ένα βράδυ είναι αυτό, δεν θα αντέξετε χωρίς την χλιδή που σας "δέρνει" τόσα χρόνια? Πάρτε την γραμμή πλοίου (δέστε στο τέλος για σελίδες στο διαδίκτυο) που σας παίρνει πιο γρήγορα ώστε να μην χρειαστείτε να μείνετε ακόμη ένα βράδυ. Δεν σας συστήνω να ταξιδέψετε με πλοίο από Κύπρο μέχρι Ελλάδα, πάρτε το αεροπλάνο και άστε την μηχανή να κάνει την βαρκάδα. Για αποφυγή ταλαιπωριών κάντε τις κρατήσεις πολύ έγκαιρα  και ειδικότερα της γραμμής Ελλάδας – Ιταλίας. Η όλη διαδικασία να δέσετε τις ημερομηνίες που θέλετε με τις μέρες του ταξιδιού σας δεν είναι πάντοτε εφικτή άρα μην το αφήσετε το τελευταίο λεπτό.

Τρίτον, αν η τσέπη σας δεν είναι το "άνετη" και δεν θέλετε να τρώτε κάθε γεύμα στο συνήθως ακριβό εστιατόριο του πλοίου, τότε πάρτε μερικές κονσέρβες με ελληνικούς μεζέδες που πωλούν τελευταία οι υπεραγορές στην Κύπρο μαζί μ’ένα μικρό σακούλι ψωμί και έτσι ξενοιάσατε την τσέπη σας από ένα γεύμα, ακόμα και κρακεράκια/κουλούρια με τυρί καλά είναι για ένα ελαφρύ γεύμα και μην ξεχνάτε ότι το κούνημα του πλοίου θέλει ξηρή τροφή παρά υγρή με σάλτσες. Το θέμα αυτό είναι εύκολο, απλά πάρτε κάτι λιτό της αρεσκείας σας για να περάσετε ένα γεύμα ή και ακόμα αργά το απογευματάκι που ζήτα κάτι το στομαχάκι μας παρέα μ’ ένα καφέ. 

IMG_1663_edited.jpg