Φόρτωση & Ζύγιση

Η γεωμετρία είναι ένα βασικό συστατικό της μοτοσυκλέτας, όταν αυτή βγαίνει από τα επιτρεπτά της όρια το αποτέλεσμα δεν είναι συνήθως καλό. Η καλή οδηγική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας θα φέρει άνεση, ξεκούραση και ασφάλεια στο ταξίδι. Αλλά κι’εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλό μας εαυτό και να κατανομήσουμε όσο πιο σωστά το βάρος που θα έχει η μοτοσυκλέτα. Όταν νιώσετε μέσα στην στροφή, το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας να σκαλιάζει ή να νιώσετε μια αστάθεια, τότε ο τρόπος φορτώματος είναι λανθασμένος. Επίσης, όταν ταξιδεύετε με μεγάλες ταχύτητες και νιώσετε πάλι αυτήν την αστάθεια (ταλαντεύματα), τότε πάλι συμβαίνει το ίδιο.

Ο πρώτος κανόνας φόρτωσης είναι: τα πιο βαρετά είδη τοποθετούντε στην τσάντα του ρεζερβουάρ (βασικά αυτό κανείς μας δεν το κάνει). Η τσάντα αυτή είναι ίσως η πιο απαραίτητη γιατί εκτός της σημασίας της έναντι στο θέμα σωστής κατανομής βάρους (δεν αλλιώνει το κέντρο βάρους), είναι και συνήθως εύκολη για μεταφορά των απαραιτήτων ειδών σ’ένα ταξίδι όταν θα κάνετε επισκέψης ημέρας. Τα καλύτερα για αγορά είναι αυτά με ιμάντα, με δαχτυλίδι στο ρεζερβουάρ και τύπου Bagster. Τα μαγνητικά στην πολλή χρήση αφήνουν γρατσουνιές και θολώνουν το χρώμα.

 

Κανόνας δεύτερος: τα λιγότερο βαρετά τοποθετούνται στα δύο πλευρά της μοτοσυκλέτας. Είτε θα τοποθετήσετε μπακαζίερες ή σαμάρια (saddle bags), τα μεν πρώτα ταιρίαζουν στο όλο σύνολο της μοτοσυκλέτας σαν γάντι, παρέχουν σχετικά αεροστεγή κλείσιμο, τα ρούχα σας θα τσαλακωθούν δύσκολα γιατί έχουν ιμάντες στερέωσης, είναι ασφαλές γιατί κλείνουν με κλειδαρία αλλά έχουν ψηλή τιμή αγοράς. Τα δε σαμάρια έχουν αρκετά καλή χωρητικότητα (αυτά που είναι expandable χωράνε σχεδόν το ίδιο με τις μπαγκαζιέρες), είναι αρκετά φτηνά αλλά δεν είναι αδιάβροχα (σε μερικές καλές μάρκες είναι αδιάβροχα ή παρέχουν αδιάβροχο κάλυμα) και η εφαρμογή τους κάποτε είναι λίγο προβληματική λόγω των εξατμίσεων που ακουμπάνε, το πρόβλημα λύνετε με την αγορά θερμομονωτικών αυτοκόλλητων καλυμμάτων ώστε τα ρούχα σας να μην γίνουν τόστ. Τα ρούχα σας δεν θα γίνουν σουρωτά αλλά μια μπακαζιέρα είναι πιο σιγούρη ότι όλα τα ρούχα θα βρεθούν σε κατάσταση φορέματος. Απ’εδώ και πέρα εξαρτάται από τις δικές σας ανάγκες, τσέπη και image.

 

 

 

 

Πάνω απ’όλα όμως, οι δυο πλευρές με τα μπογαλάκια σας, πρέπει να είναι σχεδόν ισόβαρες. Αν η μια πλευρά από την άλλη έχει διαφορά, θα σας προβληματίσει σε σχέση με την σταθερότητα στο δρόμο (ειδικότερα σε αυτοκινητόδρομους), και σε σχέση με γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης (δρόμοι με στροφιλίκη). Κάντε τα χέρια σας ζυγαρία, το κάθε χέρι να κρατά μια βαλίτσα και προσπαθήστε να τις νιώσετε ότι έχουν το ίδιο βάρος. Βέβαια μια άλλη πιο εύκολη λύση, σχεδόν όλοι έχουμε μια ζυγαριά σπίτι (δίαιτες του έτερου ήμιση βλέπετε), αν δεν έχετε τότε κάποιος γείτονας σίγουρα θα έχει και ζυγίστε τις εκεί. 

Και τρίτος κανόνας: τα πιο ελαφριά πράγματα σας θα τα βάλετε στην πίσω σχάρα ή μπακαζιέρα, ο κατασκευαστής συνήθως συνιστά 5 kg για πίσω, αν φθάσετε και 8 kg δε χάθηκε ο κόσμος αλλά για περισσότερα υπάρχει η πιθανότητα να χαθεί. Το πίσω μέρος είναι το πιο ευαίσθητο για αλλαγή του κέντρου βάρους άρα και αλλαγή της συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας. Σ’αυτό το σημείο δεν χωράνε πειράματα, τα δεδομένα είναι σωστά.

Γενικοί κανόνες: στην κατανομή των διαφόρων πραγμάτων σας, λάβετε υπόψη την ευκολία εύρεσης π.χ. χρειαστήκατε τα εργαλεία σας, πρέπει να είναι σε τόπο εύκολο αλλιώς θα τα ανακατώσετε όλα για να τα βρείτε και θα δυσκολευτήτε αρκετά μετά για να τα βάλετε όλα στον τόπο τους. Ξεχωρίστε αυτά που νομίζετε ότι είναι τα πιο αναγκαία κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού και βάλτε σε τόπο εύκολης πρόσβασης.

Οι μπακαζίερες έχουν σημείο μέτρησης τα λίτρα, μην μπερδευτήτε και να λάβετε υπόψη σας τα λίτρα σαν σημείο μέτρησης βάρους, είναι σημείο μέτρησης χωριτικότητας. Μετά που θα τελείωση το φόρτωμα, ελέξετε αν είναι όλα καλά στερεωμένα, στην σωστή θέση, τίποτε να μην κρέμετε και αν έχετε χρόνο, κάντε ένα μικρό ταξιδάκι με πλήρες φορτίο λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση σας για να δείτε αν όλα είναι εντάξει και ισοζυγισμένα σωστά. Και μην ξεχάσετε να σφίξετε σε αναρτήσεις, εμπρός και πίσω, σκληρότερη θέση την προφόρτηση σας.

Εγώ προσωπικά πίσω βάζω μια μαλακή τσάντα αδιάβροχη και έχω μέσα ότι χρειάζομαι (αν είμαι με το ταίρι μου συμπεριλαμβάνεται) και κάθε βράδυ κατεβάζω αυτήν εκεί που θα διανυκτερεύσω και έχω μέσα αυτά που χρειάζομαι π.χ. παππούτσια, τζην, υπολογιστής, τσαντάκι με προσωπικά είδη υγειινής κ.λ.π. Παίρνω από πλαινές τα της νυκτός και επόμενης μέρας και έτσι κατεβάζω μόνο 1 βαλίτσα. Εάν η διαμονή είναι 2 βράδυα και θα πάρω μηχανή επόμενη μέρα,ίσως κατεβάσω και τις πλαινές αλλιώς τις αφήνω επάνω.

kve37apack2_k_venture_3.jpg
ctg1.jpg
s-l640.jpg
Oxford-Aqua-T30-Roll-Bag-0002.jpg