Για μια Φούχτα... Δολλάρια
Ο τρόπος διαχείρησης των χρημάτων σας, είναι μια υπόθεση δική σας. Εμείς εδώ απλά θα μιλήσουμε με πιο τρόπο θα σας «αποδώσουν» καλύτερα.
Εαν το ταξίδι σας θα περάσει πάνω από δυο χώρες, για να μην αναγκαστήτε να κάνετε αλλαγή των χρημάτων σας σε τόσα διαφορετικά νομίσματα (υπάρχει η πιθανότητα να σας περισσέψουν και η αλλαγή πάλι θα είναι μάλλον εναντίον σας) κάντε τα σ’ένα κοινός αποδεκτό νόμισμα (π.χ. Ευρώ) ώστε να είναι παντού αποδεκτά.
Οι Πιστωτικές κάρτες πάλι, έχουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν έχεις έλεγχο στο πόσα θα σου κοστίσει ένα ταξίδι λόγω των ισοτιμιών των νομισμάτων αλλά πάλι είναι μια καλή μέθοδος γιατί πληρώνεις στο νόμισμα της χώρας που είσαι και δεν είσαι αναγκασμένος να έχεις επάνω σου πολλά μετρητά γιατί υπάρχει κίνδυνος κλοπής ή απώλειας, έχετε μαζί σας το τηλέφωνο ακύρωσης πιστωτικής κάρτας γραμμένο σε 2 χώρους, εάν χαθεί το πορτοφόλι σας να έχετε τα χρήσιμα τηλέφωνα γραμμένα αλλού.
Μερικές χώρες π.χ. Αλβανία, οι χρεώσεις σε μηχανές ανάληψης (ΑΤΜ) είναι πολύ μεγάλες γι΄αυτό έκδοσα μια κάρτα Revolut. Αυτή η κάρτα έχει προκαθορισμένες χρεώσεις σε τέτοιες χώρες έτσι η ανάληψη μετρητών δεν είναι καθόλου πρόβλημα και την συνιστώ.
Το καλύτερο πιστεύουμε είναι, να έχεις σε μετρητά σ’ένα κοινό νόμισμα (π.χ. Ευρώ) σε μικρό αριθμό για πρώτες ανάγκες (βενζίνη – καφέδες – τσιγάρα κ.α.) και τα υπόλοιπα να πληρώνετε με πιστωτική.
Πάντοτε τα χρήματα σας να φυλάγοντε σε δύο τόπους, ποτέ όλα μαζί. Στην περίπτωση απώλειας ή ακόμα και ληστείας, θα έχετε κάποια χρήματα για τις πρώτες σας ανάγκες.
Για ισοτιμίες νομισμάτων δέστε σύνδεσμο